BluesinWijk 2017 was een succes.  FOTO: Willem van de Kraats
BluesinWijk 2017 was een succes. FOTO: Willem van de Kraats

Blues in Wijk Voorjaarsprogramma

Hoewel het buiten nog helemaal geen voorjaar is, presenteert Blues in Wijk alweer het negende voorjaarsprogramma in haar bestaan. Het jaar is 5 januari al succesvol begonnen met de 'Going To Memphis' avond. Een jaarlijkse traditie om de deelnemers aan de International Blues Challenge, in dit geval Mr Boogie Woogie en The Ragtime Rumours, uit te zwaaien.

Wijk bij Duurstede - "Een terugblik op 2017 leert dat we kunnen terug kijken op wederom een succesvol bluesjaar, een jaar waarin we ook de vrijwilligersprijs van de gemeente Wijk bij Duurstede hebben gewonnen. Verdere hoogtepunten waren het afscheidsconcert van Michael de Jong in intieme setting in het muziektheater, de leerzame avond over de ontstaansgeschiedenis van de blues, 'Trouble Soon Be Over' met Frederique Spigt en Big Bo, de middag in het kasteel met de Rolling Stones en niet te vergeten de Bluescruise met Kees Dusink & Friends op een volledig uitverkochte Salvini."
Het komende voorjaar staan ook weer enkele mooie bluesconcerten op het programma. In februari, april en mei in theater Calypso en in juli op kasteel Duurstede.

Zaterdagavond 24 februari: Colonel Jetski, opgericht begin 2017, kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort, wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit.

Zondagmiddag 8 april: Ian Parker Band (UK), een origineel artiest, zijn songteksten zijn indringend, tegen het literaire aan. Hij vertolkt ze met een karakteristieke bitterzoete stem waar veel expressiviteit in zit. Hij onderscheidt zich door veel contact te maken met zijn publiek en straalt openheid uit. Na het uitkomen van 'Politik Blues' in april 2015 keerde Parker terug naar de Stratocaster bluesmuziek waar hij 20 jaar geleden zijn carrière begon. Op het podium begeleid door David Jenkins (bass), Chris Finn (drums) en Morg Morgan op keyboard is Parker een nieuwe fase ingegaan van zijn opmerkelijke loopbaan. Niet langer meer de nieuweling die zich een plaats moet zien te veroveren op een oververzadigde markt, presenteert Parker op dit moment zijn muziek met een zelfvertrouwen van iemand die het gemaakt heeft.

Zaterdagavond 26 mei: Bluesworld Collective, de muzikanten speelden vroeger vaak in wisselende samenstellingen bekende nummers die daardoor elke keer weer anders klonken. Bluesworld Collective keert terug naar deze traditie; geen band is hetzelfde, geen nummer wordt hetzelfde gespeeld, het is elke keer weer nieuw voor zowel publiek als leden van het collectief zelf. Bluesworld Collective bestaat uit bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst. Info en tickets www.bluesinwijk.nl.

Meer berichten