Grip op de Knip' is er voor inwoners die met een bepaalde vraag of probleem zitten. Iedereen kan nu gratis en laagdrempelig hulp krijgen bij de eigen problemen.
Grip op de Knip' is er voor inwoners die met een bepaalde vraag of probleem zitten. Iedereen kan nu gratis en laagdrempelig hulp krijgen bij de eigen problemen. (Foto: Mitch Huisman)

Inlooppunt 'Grip op de Knip' voor

Op dinsdag 16 januari 2018 is het Wijkse inlooppunt 'Grip op de Knip' gestart. Dit inlooppunt is er voor inwoners die met een bepaalde vraag of probleem zitten. Dinsdags kunnen zij tussen 13.30 en 15.30 uur terecht bij het inlooppunt. Het fijne is, dat men dan gelijk gratis hulp krijgt.

Wijk bij Duurstede - Aan het inlooppunt 'Grip op de Knip' zijn verscheidene organisaties verbonden. Er is dus veel kennis aanwezig om de goede hulp te kunnen bieden. Wethouder Jeroen Brouwer: 'Iedereen kan nu gratis en laagdrempelig hulp krijgen.'Wethouder Sociaal domein, Jeroen Brouwer, vindt het belangrijk dat dit inlooppunt nu start: 'Om allerlei redenen kunnen inwoners hulp nodig hebben. De een vindt het lastig om de eigen administratie op orde te krijgen, de ander heeft schulden of heeft elke maand moeite om geld over te houden. 'Grip op de Knip' biedt de helpende hand. Het inlooppunt is er ook voor problemen die wat minder ingrijpend zijn in het leven. Ik vind de gratis hulp erg belangrijk, omdat geldgebrek vaak de reden is om geen hulp te zoeken. Schaamte speelt daarbij ook een rol. Iedereen kan nu gratis en laagdrempelig hulp krijgen bij de eigen problemen.' Als een inwoner hulp zoekt bij 'Grip op de Knip', kijkt een medewerker samen met die inwoner naar hoe de situatie kan verbeteren. Bij 'Grip op de Knip' wordt samengewerkt met organisaties als Humanitas, de Formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst en het Bureau Sociaal Raadslieden. Er is een direct contact tussen onze organisaties en de medewerkers bij het inlooppunt. Deze samenwerking versterkt het hulpgevende karakter van het inlooppunt. Mogelijk komt er in de toekomst ook aansluiting bij het initiatief van de kerken, Schuldhulpmaatje. Liesbeth de With van het Bureau Sociaal Raadslieden, is blij met de komst van Grip op de Knip. 'Mede door de steeds verdergaande digitalisering is er meer vraag naar advies en hulp bij veel administratieve zaken. Wie financiële problemen heeft of bang is daarin verzeild te raken, kan nu snel contact krijgen met deze makkelijke service. Er zitten verschillende hulporganisaties onder een dak, ieder kan zonder afspraken te maken daar aankloppen. Ik hoop en verwacht dat veel mensen de weg zullen vinden naar Grip op de Knip!' Om inwoners bekend te maken met 'Grip op de Knip', is deze week een publiciteitscampagne gestart: posters, flyers, berichten op social media en een banner en advertentietekst op Ditiswijk.nl geven onder andere bekendheid aan het inlooppunt.

Het inlooppunt 'Grip op de Knip' vindt u bij Stichting Binding aan de Steenstraat 14a in Wijk bij Duurstede. gripopdeknip@stichting-binding.nl of tel. (0343) 473075.

Meer berichten