Ronde van Wijk

Politieke column - PCG Wijk bij D.

Hans Marchal - Het team van de PCG heeft de afgelopen vier jaar actief meegedaan aan de 'Ronde van Wijk'. De PCG zat zelfs met de SP en Groen Links in de kopgroep! De route kende klimmetjes en ook mooie afdalingen. Soms wind in de rug met zonnetje erbij, ook waren er wel eens mindere weersomstandigheden. De toeschouwers langs de fietsroute waren ook heel verschillend: veel positieve mensen, maar er waren ook verzuurde gezichten te zien…

Ons team heeft zich hierdoor niet van de wijs laten brengen en trapte stevig door. Gelukkig heeft onze kopman 'klimmersbenen' en werden de hobbels in volle vaart genomen. De financiële hobbel werd weggewerkt en diverse lastige handhavingsdossiers zijn opgelost. Onze kopman durfde ook zijn nek uit te steken en heeft het lef om nieuwe routes te verkennen. Duurzaamheid werd een thema, in het buitengebied zijn mooie dingen gerealiseerd, er werd bestuurd met beide voeten in de klei en na jaren werd er eindelijk weer geïnvesteerd in de openbare ruimte.

Met de finish in zicht kijkt de PCG-ploeg dankbaar terug op de achterliggende 'Ronde van Wijk'. Tijd om uit te rusten is er eigenlijk niet… De verkiezingskaravaan is gearriveerd en de deelnemers rijden zich al weer warm! Hoe ziet de nieuwe route eruit en welke haltes zijn belangrijk voor de PCG? Betrokken en betrouwbare politiek, lage gemeentelijke lasten, extra woningbouw voor zowel ouderen als jongeren, burgers met raad en daad bijstaan, hart voor agrariërs en fruittelers, werken aan een duurzame toekomst, investeren in de openbare ruimte en oog voor ouderen, zwakkeren en kwetsbaren in onze samenleving. Genoeg te doen! Wat is belangrijk voor zo'n zware Ronde van Wijk? Rust! Daar is een speciale (zon)dag voor en die willen we hiervoor gebruiken!

De PCG doet weer enthousiast mee en hoopt dat u ons een steuntje in de rug geeft! Met een betrouwbare routebeschrijving kunnen we samen met u deze Ronde tot een goed einde brengen. U kunt ons herkennen aan onze kleur (oranje) en aan de tekst op ons shirt: Duidelijk vanuit het hart! Doet u mee?

Meer berichten