Änny en Lenie zijn het er over eens: "Het waren mooie jaren!" FOTO: Kees Broekman
Änny en Lenie zijn het er over eens: "Het waren mooie jaren!" FOTO: Kees Broekman

Änny en Lenie nemen afscheid van het OMD

Door Kees Broekman

Na zich jarenlang te hebben ingezet voor het Comité Open Monumenten Dag (OMD), hebben Änny Smit en Lenie Roman afscheid genomen.

Wijk bij Duurstede - Änny, geboren en getogen in Wijk, maakte ruim 31 jaar deel uit van het Comité. Zij werd destijds gevraagd zitting te nemen omdat zij twee jaar achtereen de etalagewedstrijd had gewonnen tijdens de Open Monumenten Dag. Änny werd, als vertegenwoordigster van de horeca en de winkeliers, de opvolgster van Lien de Kruif en vormde samen met voormalig burgemeester Anton Houtsma, Martha de Wit, en Nico Bohnacker het toenmalige comité.

"Ik geef om het oude Wijk en had er al veel over geschreven met Ria van der Eerden. Deels ligt het in een doos en als ik eens tijd heb…." Na ruim 10 jaar neemt ook Lenie Roman afscheid. Lenie was eerst contactpersoon vanuit de VVV naar het OMD comité. Toen de VVV als organisatie ging veranderen was het eigenlijk vanzelfsprekend dat Lenie haar tijd en kwaliteiten inzette voor de historie van Wijk. Zij werkte intensief samen met Änny en waren een onafscheidelijk koppel.

Voorzitter van het Comité OMD, Guus Swillens, had naast lovende woorden ook een fraai boeket als afscheidsgeschenk. "Wijk zal jullie nog missen tijdens de Open Monumenten Dagen".

Meer berichten