Ries en Bep samen met burgemeester Poppens. Op de achtergrond hun dochters Corrie en Nellie
Ries en Bep samen met burgemeester Poppens. Op de achtergrond hun dochters Corrie en Nellie (Foto: John Beringen)

Echtpaar 65 jaar getrouwd

Ries van Amerongen en Bep Aalbersen traden op 7 januari 1953 in Langbroek in het huwelijk . Jaren die lijken te zijn omgevlogen, zoals beiden verklaren tegen burgemeester Poppens die het echtpaar kwam feliciteren.

door John Beringen

LANGBROEK – "Bep was een buurmeisje en daar werd ik verliefd op," laat Ries weten. Terwijl hij het zegt, is er heel even een twinkeling in zijn ogen te zien als hij er aan terug denkt. Bep grinnikt en laat weten dat hiermee is aangetoond dat je het niet altijd ver hoeft te zoeken. Ries kinkt bevestigend.

"En alles rondom de bruiloft verliep heel praktisch en goedkoop," merkt Ries op. "We konden het geheel lopend af: van het gemeentehuis naar de kerk en vervolgens naar de plaats waar het feest gevierd werd."

Het echtpaar geniet in Langbroek grote bekendheid. Zo had Ries een bakkerij en later een snackbar. Daarnaast was hij o.a. president kerkvoogd, beheerder van het Hervormd Centrum, uitvaartleider, toezichthouder van de begraafplaats en commandant van de brandweer.

Daarnaast was hij voorzitter en initiatiefnemer van het 4 mei-comite. Het inzetten voor anderen was iets wat als een rode draad door het leven van Ries en Bep liep.

"Wij vonden en vinden het niet alleen belangrijk, maar ook heel normaal om iets voor anderen te betekenen als er op de één of andere manier hulp nodig was," knikt Bep.

"Het was altijd heel dankbaar werk." Het echtpaar kreeg twee dochters, drie zoons, 11 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Meer berichten

Shopbox