Hans Marchal reikte de reikte de cheque uit namens het college aan het Cothens Missiebelang.
Hans Marchal reikte de reikte de cheque uit namens het college aan het Cothens Missiebelang.

Cheque uitgereikt voor Missiebelang Cothen

Afgelopen woensdag 20 december 2017 heeft wethouder Hans Marchal, onder andere verantwoordelijk voor de afvalverwerking in de gemeente, een cheque van overhandigd aan het bestuur van het Cothens Missiebelang.

Cothen - Het bestuur heeft zeventig jaar lang in Cothen het oud papier opgehaald voor het goede doel. Ze steunden daarbij diverse Derde Wereldprojecten. Op vrijdag 24 november zamelde het Cothens Missiebelang voor de laatste maal het oud papier in. Als blijk van waardering voor die vele jaren en voor het goede doel, mocht Hans Marchal deze cheque gisteren namens het college overhandigen.

Nieuwe ophaler

Vanaf januari 2018 wordt de papierinzameling verzorgd door Remondis. Remondis is een bedrijf dat afvalinzameling en afvalverwerking voor verschillende overheden, Rijkswaterstaat, het bedrijfsleven en voor particulieren verzorgd.

Tijdstip

Eventueel verandert het tijdstip van ophalen, omdat Remondis mogelijk andere routes rijdt dan dat het Cothens Missiebelang altijd deed. Naast Cothen, wordt het papier in Wijk bij Duurstede in het vervolg ingezameld door Remondis. In Langbroek blijft de papierinzameling ongewijzigd.

Meer berichten

Shopbox