De VVD beschouwt

Politieke column door Sybren van der Velden

Inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek vinden het prima leven in de gemeente Wijk bij Duurstede. Onze inwoners vinden er hun eigen vertrouwde omgeving, waarin je fijn kan leven, wonen en werken. Er wordt veel samen gewerkt, er zijn veel initiatieven en de gemeente heeft daarin een ondersteunende rol. Je krijgt er alle kansen om zelf en in gezamenlijkheid iets moois van je leven te maken.

Een prima leef plek betekent betaalbare woningen waar vraag naar is, in een schone en veilige omgeving. Een plek die je snel en veilig kan bereiken, ondanks de ligging aan het eind van de provinciale wegen en tegen de rivieren aan. We hebben riviergezichten, kastelen, een rijke historie en een prachtige oude binnenstad met een mooie haven. Plaatsen waar we nog veel meer bezoekers naar toe moeten trekken.

De plek waar het prima leven is, is ook de plek waar kinderen met plezier naar school gaan, van waar je naar je werk binnen of buiten de gemeente vertrekt, waar je na je opleiding terug wil komen en waar ouderen graag willen blijven wonen. Dat betekent dat je op hulp kan rekenen als dat nodig is, gericht op het verkrijgen van werk, waardoor je onderdeel van de samenleving bent en blijft. Waar je als oudere en hulpbehoevende die zich niet meer zo goed zelf kan redden, hulp krijgt bij het regelen van de ondersteuning die nodig is. Hulp aan mensen die het echt nodig hebben. De gemeente moet zuinig en zinnig omgaan met uw belastinggeld. In de afgelopen economisch moeilijke jaren zijn financiële beslissingen genomen die de Wijkse burger gemerkt heeft in zijn portemonnee. Het is nu tijd er voor te zorgen dat in economisch voorspoedige jaren de lokale lasten weer gaan dalen. Dat is wat we samen hebben bereikt, dat is prima samen leven, dat is wat er nog beter kan, daar zijn we trots op en dat is wat de VVD wil behouden en versterken.

 

Meer berichten

Shopbox