Een week voor elk evenement van BLUESinWIJK hangen vrijwilligers de eigen banier naast de algemene vlag. 'Het Liefde aan het Water' logo zal dit jaar plaats maken voor het nieuwe Beeldmerk van Wijk bij Duurstede.Foto: Dit is Wijk
Een week voor elk evenement van BLUESinWIJK hangen vrijwilligers de eigen banier naast de algemene vlag. 'Het Liefde aan het Water' logo zal dit jaar plaats maken voor het nieuwe Beeldmerk van Wijk bij Duurstede.Foto: Dit is Wijk (Foto: Dit is Wijk)

Banieren in Wijk verdienen beter lot

Bij de invalswegen van Wijk bij Duurstede kan je ze zien staan, de dubbele vlaggenmasten van VCM. Met subsidie van de gemeente neergezet als promotiemiddel van evenementen die in Wijk bij Duurstede worden georganiseerd. De plaatsing van de masten werd algemeen door de Wijkse gemeenschap als prachtig initiatief bestempeld.

Beter benutten

'De attentiewaarde voor je evenement is groot en de kosten zijn laag', weet Arie Verheul van BLUESinWIJK ons desgevraagd te melden. 'Sinds de masten geplaatst zijn hangen wij een week voor elk BiW-evenement onze vlag naast de algemene vlag. Iedere bluesliefhebber is zo op ons evenement van dat weekend geattendeerd. Met een investering van 5 vlaggen hebben we een zeer hoge attentiewaarde voor slechts 375 euro. We hebben een eigen hijs- en strijkploeg die voor en na elk evenement de vlaggen verwisselt. Ik had verwacht dat we de masten met veel meer organisaties in Wijk zouden hebben moeten delen ,' aldus Arie Verheul.

Levensduur

Dit jaar hebben drie organisaties van de masten gebruik gemaakt. De overige tijd van het jaar hingen dus de algemene vlaggen. Deze slijten dan hard. De vlaggen van de beste kwaliteit hebben een levensduur van maximaal 6 tot 9 maanden. Dit was helaas goed te zien, sinds de herfststormen hingen de meeste vlaggen in rafels aan de masten. Geen gezicht en geld voor nieuwe banieren was niet in voorzien. De hand in eigen boezem: VCM heeft door gebrek aan mankracht onvoldoende 'adverteerders' voor de masten kunnen benaderen en heeft geen budget om in nieuwe vlaggen te investeren. De onderbezetting in het bestuur is daar debet aan. Er wordt gezocht naar drie nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter en een penningmeester en enkele vrijwilligers voor diverse taken.

Nieuwe uitstraling

VCM wil voor het komend jaar alle organisaties opnieuw uitnodigen gebruik te maken van de masten en is inmiddels in gesprek met de gemeente over een set nieuwe banieren. Op deze vlaggen zal het nieuwe logo komen dat na het aantreden van citymanager Rutger van Stappershoef is ontwikkeld voor Wijk bij Duurstede en binnenkort zal worden gepresenteerd. Aan goede ideeën geen gebrek en de wil om bij te dragen Wijk bij Duurstede nog aantrekkelijker te maken staat boven in ons vaandel. Een paar enthousiaste aanpakkers zijn in ons team daarom uiterst gewenst om meer plannen te kunnen uitvoeren. Info over vlaggen, bestuursfuncties en vrijwilligerstaken kan je inwinnen bij de heer Henk Drok via hwdrok@live.nl of 06 4531 9522.

FOTO: Ditiswijk.nl

Meer berichten

Shopbox