Mies en Adriaan tonen de kopie van de oorspronkelijke trouwakte die ze uit handen van Burgemeester Poppens mochten ontvangen.
Mies en Adriaan tonen de kopie van de oorspronkelijke trouwakte die ze uit handen van Burgemeester Poppens mochten ontvangen. (Foto: John Beringen)

Mies en Adriaan vieren jubileum

door John Beringen

Op 17 november was het 50 jaar geleden dat Mies en Adriaan van Olphen-van Mervenne in de Arminiuskerk in Rotterdam in het huwelijk traden. Burgemeester Tjapko Poppens kwam langs om het echtpaar te feliciteren met dit jubileum.

Wijk bij Duurstede - Het bezoek van de burgemeester was een complete verrassing voor het echtpaar. Aanvankelijk hadden Mies en Adriaan andere plannen voor die ochtend maar hun jongste dochter had hen op tactische en diplomatieke wijze er toe weten te bewegen om thuis te blijven. Eenmaal van de "schrik" bekomen, werden herinneringen opgehaald uit de achterliggende periode. Mies en Adriaan leerden elkaar kennen op het Montessori-lyceum in Rotterdam. Beiden studeerden verder. Mies zou als spraak- en taaltherapeut resp. logopediste aan het werk gaan en Adriaan trad in dienst bij het UMC als KNO-arts. Zijn werk op het gebied van Cochleaire Implantatie leverde hem in 2014 een koninklijke onderscheiding op. Het echtpaar heeft het buitengewoon naar hun zin in Wijk bij Duurstede. Mies hierover: "het is een leuke stad met een rijke geschiedenis en in cultureel opzicht is er altijd wel wat te beleven." Adriaan knikt bevestigend. Met een ietwat spijtige ondertoon laat hij weten dat hij er indertijd wat moeite mee had om op zijn 65ste te stoppen met werken omdat dat toen nou eenmaal de regel was. "Maar uiteindelijk ga je ook wel de charme zien van het feit dat je meer tijd krijgt voor je gezin en je hobby's," besluit hij. Het echtpaar kreeg twee dochters, drie kleindochters en één kleinzoon.

Meer berichten

Shopbox