De twee-eiige tweelingen Feliné en Noëlle, Xander en Wessel en Josefien en Eefje zorgen voor een vrolijke boel op kinderdagverblijf 't Bikkeltje.
De twee-eiige tweelingen Feliné en Noëlle, Xander en Wessel en Josefien en Eefje zorgen voor een vrolijke boel op kinderdagverblijf 't Bikkeltje. (Foto: 't Bikkeltje)

Ik zie dubbel: drie tweelingen bij elkaar in één groep

Zie ik nu dubbel? Nee u ziet het goed! Bij kinderdagverblijf 't Bikkeltje in Wijk bij Duurstede hebben ze het er maar druk mee. Ze hebben daar niet één, niet twee maar drie tweelingen in een groep. Een unieke situatie voor het kinderdagverblijf.

Wijk bij Duurstede - Bij kinderdagverblijf 't Bikkeltje kijken ze er niet meer van op, maar drie tweelingen bij elkaar in de groep geeft toch wel een bijzondere aanblik. De twee-eiige tweelingen Feliné en Noëlle, Xander en Wessel en Josefien en Eefje zorgen voor een vrolijke boel.
Carole is leidster op de groep en kent de tweelingen daardoor goed. 'Bij een tweeling denk je vaak aan twee identieke personen. Het grappige is dat deze tweelingen zowel qua uiterlijk als qua karakter niet op elkaar lijken.'

Alles samen

Eén dag in de week zijn alle drie de tweelingen op de groep aanwezig. Feliné en Noëlle en Xander en Wessel zijn één jaar oud en nog niet erg bezig met het tweeling zijn. De tweeënhalf jaar oude Josefien en Eefje doen dat wel. Ze willen naast elkaar in de kring zitten en ook samen eten. De tweeling doet dus veel samen, maar is qua karakter erg verschillend. Carole: 'De een lust fruit en eet liever geen brood, en bij de ander is het juist precies andersom'.

Ook bij de jonge tweelingen schijnen er al verschillende karaktereigenschappen door. Zo slaapt de een het liefst met een knuffel en een speen en de ander juist zonder. De tweelingen weten de andere kinderen in de groep niet te foppen. Zij weten feilloos aan te wijzen wie wie is. Dat is voor de medewerksters soms wel anders. Carole: 'Ik houd ze goed uit elkaar, maar dat is voor nieuwe medewerksters soms lastig. Pas als je ze een poosje kent, weet je ze goed te onderscheiden.' Voor de foto zijn de tweelingen in mooi matchende kleertjes gestoken. Dat doen ze echter niet altijd, over het algemeen dragen de kinderen hun eigen outfit.

Carole: 'Dat maakt het voor ons natuurlijk makkelijker om ze uit elkaar te houden. De twee oudste dames zijn het er echter niet altijd mee eens. Zo wil Josefien altijd Eefjes kleding aan. Na het middagdutje gaat ze er vaak met de kleren van haar zusje vandoor.'

TEKST: Simone Edelman
FOTO: 't Bikkeltje

Meer berichten

Shopbox