Marjolein Houtsma wint Nederlandse Masters titel

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen squash masters plaats bij Meersquash in Hoofddorp. Dat zijn de kampioenschappen voor de leeftijdscategorieën vanaf 35 jaar.

Wijk bij Duurstede - Houtsma, komend uit Wijk bij Duurstede, moest in vier wedstrijden aantreden en won alle wedstrijden met veel gemak en zonder ook maar één game te verliezen in haar categorie. Ondanks dat een opkomende griep bijna roet in het eten gooide. In de finale verloor ze slechts 9 punten.

Leuk weerzien

Marjolein Houtsma, die squashtrainingen verzorgt bij Racket Centrum Houten en af en toe meespeelt met hun Heren 1 competitieteam, had niet specifiek getraind voor dit toernooi. "Ik deed eigenlijk mee omdat een vriendin van mij de organisatie verzorgde en het me wel leuk leek om andere oud-spelers weer eens te zien".

Het was een leuk weerzien en het squashen ging ook nog eens heel erg goed, aldus Houtsma. Het is net een beetje als fietsen, je verleert het niet en als je een beetje fit blijft, dan lukt alles nog wel. Won Marjolein vorig jaar de Internationale Open Nederlandse Kampioenschappen, dit jaar dus de Nederlandse kampioenschappen.

Smaakt naar meer

"Het smaakt wel weer naar meer zo'n toernooi, dus wie weet zal ik weer wat vaker te vinden zijn op de squashbaan in wedstrijdverband". Maar eerst ga ik maar weer mijn jeugdgroepen trainen, dat vind ik ook erg leuk om te doen, de liefde voor dit spelletje overbrengen op de jeugd.

Meer berichten

Shopbox