Logo wijksecourant.nl


Lysette van Geel vertelt aan de hand van haar boek 'De vlucht van Omid' over een jongetje dat moest vluchten naar een ander land. Omid is ook bij de lezing op de basisscholen aanwezig.
Lysette van Geel vertelt aan de hand van haar boek 'De vlucht van Omid' over een jongetje dat moest vluchten naar een ander land. Omid is ook bij de lezing op de basisscholen aanwezig.

Lysette en Omid praten over mensenrechten

Hoe is het om in je eigen land alles achter te laten en te moeten vluchten naar een land waar je niks of niemand kent? Dit onderwerp staat donderdag 30 november centraal tijdens een lezing van Amnesty Wijk voor leerlingen van groep 7-8. Jeugdjournaal-presentatrice en schrijfster Lysette van Geel komt die ochtend namelijk vertellen over haar boek 'De vlucht van Omid'.

Wijk bij Duurstede - Vluchtelingen en mensenrechten. Je hoeft maar een krant te lezen, de tv aan te zetten of het nieuws te luisteren om te weten dat deze thema's op dit moment overal centraal staan. Ook kinderen komen met deze, niet altijd eenvoudige, thematiek in aanraking. Omdat het echter wel belangrijk is dat ook deze doelgroep weet wat er op dit moment in de wereld speelt, biedt werkgroep Amnesty in samenwerking met Cultuurcoach Wijk bij Duurstede een lezing aan voor leerlingen van groep 7-8.


'De vlucht van Omid'

Op donderdag 30 november zullen tien klassen van zes basisscholen in de raadszaal van Wijk bij Duurstede op bezoek komen. Lysette van Geel vertelt aan de hand van haar boek 'De vlucht van Omid' over een jongetje dat moest vluchten naar een ander land. Dat jongetje, Omid, is inmiddels 32 jaar en zal ook bij de presentatie aanwezig zijn.

Waarom vlucht je? Hoe is het om ergens anders opnieuw te beginnen? En wat zijn de verschillen tussen mensenrechten hier of ergens anders?

Het zijn allemaal vragen die aan de orde komen en die de leerlingen op een laagdrempelige manier meer leren over actuele thema's.

Lezing

De lezing zal op donderdagochtend 30 november gegeven worden in twee verschillende blokken. De eerste lezing zal plaatsvinden van 9.00 tot 10.00 uur, de tweede van 10.30 tot 11.30 uur.

Meer weten over andere activiteiten van Amnesty Wijk?
wijkbijduurstede.amnesty.nl

reageer als eerste
Meer berichten