Logo wijksecourant.nl


Met het 'Pact van Ruigenhoek'  bundelen veertien partijen hun krachten.
Met het 'Pact van Ruigenhoek' bundelen veertien partijen hun krachten.

Impuls voor ontwikkeling Nieuwe Hollandse Waterlinie

Donderdag 15 november tekende gemeente Wijk bij Duurstede het 'Pact van Ruigenhoek'. Met het pact bundelen veertien partijen hun krachten om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te beschermen, te ontwikkelen en meer bekendheid te geven.

Wijk bij Duurstede - "Het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is een bijzonder verhaal dat we uit willen dragen bij een (inter)nationaal publiek", zegt wethouder Wil Kosterman die zich door omstandigheden bij de ondertekening liet vertegenwoordigen door wethouder Hans Marchal.

Geschiedenis

"Deze verdedigingslinie tegen de vijand is onderdeel van onze geschiedenis en mag niet verloren gaan. De Kromme Rijn die door onze gemeente loopt vormt een belangrijk onderdeel van deze waterlinie. Dagjesmensen die in het gebied fietsen willen we het mooie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie laten verkennen. Met het ondertekenen van het pact willen we ons ervoor inspannen om meer bezoekers naar de linie trekken en hopen we dat de (vrijetijd)bestedingen verhogen."

Pact van Ruigenhoek

Het 'Pact van Ruigenhoek' geldt voor de komende vijf jaar. Ieder jaar wordt een actieprogramma opgesteld met daarin de kansrijke initiatieven die de ondertekenaars samen met maatschappelijke partners gaan ontplooien.

Het pact werd ondertekend door: gemeenten Nieuwegein, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, De Bilt, Bunnik, Utrecht, Houten, Vianen, Wijk bij Duurstede, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek en Provincie Utrecht.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) is een verdedigingslinie in midden Nederland die is aangelegd tussen 1815 en 1940 en die loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. De Linie bestaat uit 50 forten en zes vestingsteden en wordt verbonden door ruim duizend militaire en waterbouwkundige objecten. De NHW is een Nationaal Landschap, aangewezen als grootste Rijksmonument van Nederland en staat op de voorlopige lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Meer informatie
Ontwikkelingen rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn te volgen op: www.nieuwehollandsewaterlinie.nl.

reageer als eerste
Meer berichten