Logo wijksecourant.nl


De haven stond dit jaar vol met kinderen die allemaal een handje van Sinterklaas kregen. FOTO: Ben Blom
De haven stond dit jaar vol met kinderen die allemaal een handje van Sinterklaas kregen. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Sinterklaas arriveerde zaterdag in Wijkse haven

Ondanks de stormen onderweg, kwam de Sinterklaasboot en de boten van de Pieten precies op tijd in de Wijkse Haven. Vanuit verre wees de Sint al de kinderen aan die hij van vorig jaar herkende. door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - De Sint was goed uitgerust, hij leek zelfs vernieuwd na die maanden van rust. Op de foto wist Sinterklaas nog niet dat in de storm enkele cadeautjes van de Pakjesboot waren gewaaid. Bij de aankomst in de haven was het nog droog, later zou het gaan regenen.
Sinterklaas is altijd erg blij met tekeningen die kinderen voor hem hebben gemaakt.

Sint logeert op het Kasteel

Onderweg zamelen de Tekeningenpieten die kunstwerken in waarmee ze de grote muren van het kasteel kunnen versieren. Komende zaterdag kunnen kinderen op bezoek bij Sinterklaas en de Pieten.
De kaartjes zijn bij de VVV op de Markt te verkrijgen.

Muziekpieten

De Muziekpieten waren zaterdag blij dat ze eindelijk weer vaste grond onder de voeten kregen na een lange reis. Dit jaar waren ook Danspietjes meegekomen, die al die wachtende kinderen wisten te vermaken. Ze blijven de komende weken actief totdat woensdagavond 6 december Sinterklaas Wijk weer gaat verlaten. De tocht start dan om 18:00 uur op het Kasteel en gaat naar de Haven.

reageer als eerste
Meer berichten