Logo wijksecourant.nl


De jubilarissen met de vier achterkleinkinderen en burgemeester Poppens op de bank. FOTO: Anton Rekké
De jubilarissen met de vier achterkleinkinderen en burgemeester Poppens op de bank. FOTO: Anton Rekké (Foto: Anton Rekké)

Diamanten jubileum Lissenberg - Van Dijk

door Anton Rekké

Op 20 november waren de heer en mevrouw Lissenberg - Van Dijk 65 jaar getrouwd. Burgemeester Tjapko Poppens bezocht hen op 20 november thuis in Wijk bij Duurstede.

Wijk bij Duurstede - Mejuffrouw van Dijk werkte destijds, na de uitslaande brand in 1939, in het nieuwgebouwde "Galeries Modernes" in Utrecht. Het was daar dat de geboren Utrechter, de jongeheer Lissenberg, zijn toekomstige vrouw voor het eerst spotte. Nog in opleiding voor automonteur was de jongeman niet meer uit het Warenhuis weg te slaan. Na de opleiding, inmiddels werkzaam bij General Motors, zou het nog even duren voor hij zijn grote liefde ten huwelijk kon vragen. want de dienstplicht riep en hij moest naar het toenmalige Indië, waar na de Japanse capitulatie de vrijheidsstrijd voor een onafhankelijk Indonesië in volle hevigheid was losgebarsten.

'Dit was een zware tijd': herinnert Lissenberg zich nog goed, 'maar afijn, onze verkering houdt stand en na terugkeer in Nederland kan ik gelukkig weer bij G.M. terecht. Ditmaal bij ZAM-garage in Zeist waar ik een fantastische carrière weet op te bouwen en na een reorganisatie al op 56jarige leeftijd met pensioen kan. Het was een fantastische tijd bij G.M. waarin mijn vrouw en ik al veel op zakenreis konden. Dat reizen zijn we daarna altijd blijven doen, eerst met de tent en later met de caravan.'

reageer als eerste
Meer berichten