Logo wijksecourant.nl


Spelt en de bijbehorende oorkonde werden overhandigd door de huidige voorzitter van Harmonie Concordia Henk van Slooten.
Spelt en de bijbehorende oorkonde werden overhandigd door de huidige voorzitter van Harmonie Concordia Henk van Slooten.

Piet Boonman blaast halve eeuw bij Harmonie Concordia

50 jaar lid van een vereniging is geen kleinigheid en daarom wilde Harmonie Concordia dit ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Voor Piet en een aantal genodigden is daarom een mini concert gehouden op 7 november j.l.

Wijk bij Duurstede - Piet is in november 1967 toen hij net een paar dagen 16 jaar oud was lid geworden van Harmonie Concordia. Hij is daar gestart op de es-hoorn, daarna overstapt naar f-hoorn en nu speelt hij al weer jaren de bariton. Het is bijzonder knap om op deze drie instrumenten te kunnen bespelen. En misschien bespeelt hij nog wel meer instrumenten.

Deze muzikale eigenschap heeft hij niet voor zichzelf gehouden, maar waarschijnlijk genetisch doorgegeven aan zijn kinderen, en misschien ook aan zijn kleinkind. Dat moeten we nog afwachten. Van zijn kinderen speelde Piet jr. ook bariton bij Harmonie Concordia tot hij verhuisde. En natuurlijk Marjo op cornet. Zij is met bijna 25 jaar lidmaatschap ook al bijna jubilaris. (1-9-2018). Naast de muzikale activiteiten uit het gezin van Piet mag de heerlijke erwtensoep van Rita niet ongenoemd blijven. Die de leden van Harmonie Concordia na de carnavalsoptocht kregen. Maar ook regelmatig een overheerlijke cake. Zo zet het hele gezin zich voor Harmonie Concordia in.

Ook heeft Piet bestuurlijk zijn bijdrage dik geleverd aan de vereniging. Piet is bestuurslid geweest van 1980 tot 2008. Let wel dat is 28 jaar. Daarvan is hij eerst secretaris geweest en daarna van 1997 tot 2008, dus 11 jaar, voorzitter.

Wat duidelijk naar voren komt, is dat Piet zijn hele leven lang al een betrokken man is. Naast felicitaties vanuit de vereniging, werden Piet ook de hartelijke felicitaties overgebracht van de heer Joop Maigret. Deze reeds 96-jarige oud-voorzitter moest helaas verstek laten gaan. Maar liet op deze wijze toch van zich horen. Ook vanuit het gemeentebestuur is dit moment niet aan de aandacht ontsnapt. Zo was er een persoonlijke brief van wethouder Wil Kosterman met ook de hartelijke felicitaties. Tot slot van dit mini concert is Piet ook nog gehuldigd. Een lintje kon hem niet meer worden gegeven, dit heeft hij bij het 40 jarig jubileum al ontvangen en werd hij toen ook tot erelid benoemd. Maar toch was er nog een insigne die hij niet heeft en nu aan hem mocht worden uitgereikt. Van de KNMO ontvangt hij de insigne voor 50 jaar lidmaatschap.

Deze spelt is door de huidige voorzitter van Harmonie Concordia, Henk van Slooten, bij hem opgespeld. Naast de spelt is de bijbehorende oorkonde aan hem overhandigd.

Namens de vereniging bedanken wij hem dan ook voor alles wat hij tot nu toe voor de vereniging heeft betekend en we spreken de hoop uit dat Harmonie Concordia nog vele jaren mag genieten van zijn aanwezigheid binnen de vereniging.

1 reactie
Meer berichten