Logo wijksecourant.nl


Het was een zware eerste keer. Met name de laatste kilometers wist Jeroen dat er een koel biertje klaar zou staan. Hier mét de verdiende medaille en het beloofde biertje.
Het was een zware eerste keer. Met name de laatste kilometers wist Jeroen dat er een koel biertje klaar zou staan. Hier mét de verdiende medaille en het beloofde biertje. (Foto: Ben Blom)

Jeroen Meijer, deelnemer aan IRONMAN Kalmar in Zweden

IRONMAN is een zware triatlon die bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, vervolgens ruim 180 kilometer fietsen en daarna een marathon hardlopen. Voor velen zou één van die activiteiten al een bijzondere uitdaging zijn waar je een jaar na toe leeft, alle drie samen achter elkaar volbrengen is alleen door een man van staal te bereiken.

Wijk bij Duurstede - Jeroen is bij defensie opgeleid als sportinstructeur en heeft daar de verantwoordelijkheid gedragen voor de fysieke fitheid van een compagnie. Net als in het echte leven is zo'n compagnie heel divers, naast medewerkers die voor de sport leven, ook bureaufunctionarissen waar die behoefte wat minder is. Het bleek een goede voorbereiding voor latere stappen.

Auto-ongeluk

Tijdens zijn defensieperiode verschoven bij een auto-ongeluk twee wervels. Voor veel mensen een signaal om rustig aan te gaan doen, bij Jeroen de aanleiding om zijn spieren zo goed te trainen dat die de wervels extra kunnen ondersteunen. Zoals vaker bij defensie kwam uiteindelijk de keus om een nieuw contract aan te gaan of om met een beetje hulp van Defensie een nieuwe start te maken. De afwegingen leiden tot de oprichting van Invorm Sport.nl. Komende januari is dat nu vijf jaar geleden.

Grasveldje

Simpel begonnen op een grasveldje, wist hij een leuke groep mensen te inspireren. Sfeer is belangrijk net als de begeleiding bij de oefeningen. De jonge ondernemer huurde een ruimte in de Jachthaven. Niet al te groot, vijftig vierkante meter. Steeds meer aandacht voor de combinatie sport en voeding. Net als bij zijn bedrijf legt Jeroen ook voor zichzelf de lat steeds een stukje hoger.

Twee verdiepingen

Nu het bedrijf twee verdiepingen volledig ingericht op het bedrijventerrein omvat, wilde Jeroen zelf een IRONMAN meemaken en zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap. De eerste IRONMN is een feit. Hij denkt er nu over na op welke volgende hij zich kan kwalificeren voor het wereldkampioenschap op Hawaï.

Door Ben Blom

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox