Logo wijksecourant.nl


De (arg)waan van de dag

Het Spaanse bestelbusje met gasflessen bleek een Spaans busje met gasflessen te zijn. De aanwezigheid in Nederland van de tijgermug die het Denguevirus overbrengt en het muggenziften tijdelijk tot volksvermaak nummer één verhief, bleek een storm in een glas (stilstaand) water. Nepnieuws en zapnieuws alles loopt door elkaar.

Op het departement van Financiën is het een ongecontroleerde bende, een feit dat de verantwoordelijke staatssecretaris het liefst onder de pet had gehouden. Nogal Wiebes, want nu het openbaar is, is het hek van de dam. Iedereen denkt een loopje te kunnen nemen met zijn belastingaangifte. Op het ministerie van Volksgezondheid is het beleid van staatssecretaris van Rijn een terugkerende bron van langdurige zorg, ergernis en ongeloof. In een interview dat Het Financieele Dagblad vorige week publiceerde, prijst Van Rijn de Rotterdammer in zichzelf. Deze zorgt ervoor dat hij "altijd wil laten zien dat iets wèl kan" èn hij is "nogal trots op de Ouderenzorg".

Geen drie dagen later kopt een landelijk dagblad: "Betere P(ersoons)G(ebonden)B(udget)-site vertraagd door chaos". Tienduizenden patiënten raken het spoor bijster in het administratieve woud van de regelgeving, hét alsmaar groeiende probleem in de zorgsector. De door Van Rijn beloofde gebruikersvriendelijke site zal de streefdatum van januari 2018 niet halen; niemand wil de verantwoordelijkheid voor het beheer nemen, omdat "de aanpak onverantwoord is". Van Rijn zelf haalt als demissionair staatssecretaris die datum ook niet, want tegen die tijd zit er toch wel een opvolger, waarschijnlijk wel nog steeds onder Edith Schippers. Hoewel Van Rijn dan niet heeft "laten zien dat het wel kan", is hem ook nooit de wacht aangezegd, omdat hij het NIET kon.

Inmiddels schijnt het Haagse fusieziekenhuis hem gevraagd te hebben als bestuursvoorzitter! Het blijft één groot ministerie. Middels een ingezonden brief in een landelijke krant tipt een lezer, die "al 66 jaar overtuigd VVD stemt", Rutte om één van de VVD-ministersposten, t.z.t. aan Dijsselboem te geven als "erkenning voor zijn internationale werkzaamheden". Dat getuigt nog eens van bekendheid met de VVD partij-doctrine! Misschien kan Van Rijn wel worden gevraagd om aan te blijven als staatssecretaris. Al was het maar uit leedvermaak.

Door: Caroline Kappel

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox