Logo wijksecourant.nl


Foto: Ben Blom

Kleurrijk Uit in Wijk

Wijk bij Duurstede - 'Samen staan we sterk' is het motto waarmee tijdens Kleurrijk Uit in Wijk bezoekers met elkaar worden verbonden. Door meer kennis en échte interesse begrijpen we elkaar beter en door samen van muziek en andere cultuuruitingen te genieten, delen we elkaars enthousiasme.

Er zijn over de hele stad podia die onderling verbonden worden door kraampjes met informatie en al dan niet eetbare producten uit ander culturen. Dit jaar is overdag nog meer aandacht voor de kinderen. Op het Kinderwereldplein op het Klooster Leuterplein verzorgt Stichting African Center workshops rondom de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur.
Bovendien kun je beleven hoe leeftijdsgenootjes elders op de wereld leven. Op en rond het kinderplein is er een Kinder Vrijmarkt. Mocht er een buitje voorbij komen, dan zitten de kinderen in de grote tent droog.

In de Grote Kerk treedt het Wijks Vocaal op en zal er een register van een Engels orgel te horen zijn op een demonstratieorgel. Dit orgel is recent naar Wijk gebracht en zal in de Grote Kerk geplaatst worden.

In en voor Calypso zijn muzikale, dans- en theateroptredens. In één dag kun je alles en iedereen die in Wijk met cultuur bezig is ontmoeten en vragen stellen of genieten van de optredens. De kraampjes zijn van 11.00 tot 18.00 bemenst, de podiums afwisselend tot maximaal 0.00 uur.

De Veldpoort heeft in de middag een Bluespodium dat 's avonds een dancepodium wordt. Op de Mazijk een afwisselend poppodium dat om 14.00 uur wordt geopend met 'When the lady smiles', het eerste nummer van het optreden van Popkoor Ome Ko'or.

In totaal staan er tien podia met meerdere optredens in eenzelfde muziekstroming. Het culturele leven leeft in Wijk, vooral omdat zoveel Wijkenaren er zelf in bijdragen en op Kleurrijk Uit in Wijk als vrijwillig meewerken.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox