Logo wijksecourant.nl
 • Alles
 • (1)
  Algemeen
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Film
 • (4)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Verenigingsactiviteit

Ontdek Wijk bij nacht

vrijdag 21 juli 9:00 uur

WIJK BIJ DUURSTEDE – M.i.v. 21 juli a.s. organiseert het VVV in samenwerking met café Ome Ko wederom een serie nachtwandelingen in Wijk. Carolien Smit, van café Ome Ko vertelt er meer over.

"Voor we gaan wandelen, nuttigen we een heerlijke maaltijd bestaande uit heksensoep en stokbrood met heksenkaas van kaashuis Dorestad," laat ze weten. "Daarna lopen we allemaal met een fakkel door donker Wijk waar we bijzondere plaatsen zullen aandoen en waarbij de gids Ruud Muis allerlei historische anekdotes zal vertellen over de opmerkelijke, soms bizarre, maar vooral historische gebeurtenissen die zich op de te bezoeken plaatsen hebben voorgedaan." Terugkijkend op de eerdere serie nachtwandelingen merkt ze op dat de excursies niet alleen een educatief, maar ook een sociaal karakter hebben. "Menige vriendschappen zijn zo ontstaan," verklaart ze breed glimlachend." Naast de reguliere nachtwandelingen samen met de VVV organiseert café Ome Ko ook nachtwandelingen voor privé-gezelschappen vanaf 10 personen. "Dat wordt vaak gedaan bij wijze van personeelsuitje maar ook door mensen die nou eens bijv. een verjaardag of jubileum op een heel originele wijze willen vieren. Onze gids is dan Hans Osenbruggen die ook heel veel weet over de oude geschiedenis van Wijk. Het is altijd heel gezellig maar ook leerzaam. Soms komen er in de toelichtingen van de gidsen dingen aan het licht die zelfs bij de rasechte Wijkse deelnemers nog niet bekend waren. En Wijk bij nacht is gewoon heel bijzonder."
Meer info: voor de reguliere nachtwandelingen: marketing@vvvkrommerijnstreek.nl of telefoon 06-51844713 Voor de nachtwandelingen voor privé-gezelschappen: cafeomeko@hotmail.com of tel. 0343 575353