Logo wijksecourant.nl


De Paulusabdij.
De Paulusabdij.

Een dag in het klooster

Vanuit de katholieke parochie in Wijk bij Duurstede wordt er op 8 juli weer een 'kloosterdag' georganiseerd. Iedereen is welkom. Deze keer gaat de reis naar de Paulusabdij te Oosterhout (Noord-Brabant). In deze oude abdij woont de Gemeenschap Chemin Neuf. De dag wordt vanuit de parochie begeleid door pastoraal werker Laura de Vries, die ook een inleiding zal geven vanuit wat ze zelf al heeft geleerd van de Ignatiaanse spiritualiteit van Chemin Neuf.

Op het programma staan een eucharistieviering, kennismaking met een van de leden van de gemeenschap, een rondleiding door de abdij, gesprek, lunch en wandelen in de natuur rondom de abdij. Gemeenschap Chemin Neuf is een katholieke gemeenschap met een oecumenische roeping. Deze in veel landen gevestigde gemeenschap telt onder haar leden echtparen, jongeren, ouderen en priesters, zowel katholieken als protestanten. Info: www.chemin-neuf.nl.

De exacte tijden en het programma ontvangt men na inschrijving. Deelname kost 15 euro, te betalen bij aankomst. Benzinekosten komen daarbij en worden per auto samen gedeeld. Vertrek ca. 9.30 uur. Rond 19.00 uur weer thuis. Aanmelden voor 30 juni bijKees Slijkerman, b29@stucom.nl of 0343-576946.

reageer als eerste